Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Δισκοκριτική για ένα δίσκο που δεν άκουσα

Πριν κάτι μέρες γράφει ο ΠανωςΚ για τον ΠΠ που δεν μπορεί να γράψει κακό τργούδι με αφορμή τον καινούριο δίσκο του και εκπλήσσομαι από το σχόλιο, καθώς μάλλον θα περίμενα κάτι του στυλ ''ο ΠΠ μπορεί να γράψει και καλά τραγούδια άμα θέλει'' - για να ταιριάζει με τα γούστα μου. Πήγα στο σάιτ της εταιρίας που προωθεί μεταμοντέρνους καλλιτέχνες, άκουσα τον ΠΠ και δεν άλλαξα γνώμη.

Είδα όμως πως βγάλαν καινούριο άλμπουμ οι ΚορεΥδρο και εντυπωσιάστηκα δις. Ακόμα υπάρχουν αυτοί; Πίστευα πως θα τους έχει φάει η μαρμάγκα! Θυμάμαι το 2006 είχε σκάσει ο αδερφός μου με το σιντί τους και μου είχε πει γελώντας, κοίτα το καινούριο τρέντ. Άκουσα -μισή φορά- τη φτηνή ποπ με το μεταμοντέρνο εξώφυλλο και γέλασα κι εγώ. Σκέφτηκα πως ήταν κάτι σαν πυξ λαξ με λίγο  περισσότερη δόση κουλτουρομαγιονέζας.

Ύστερα βγήκε το επόμενο και η λέξη γενιά στο εξώφυλλο μου προκάλεσε μια ξινίλα στη μάπα. Δεν το άκουσα, ούτε έμαθα πως πήγε. Και τώρα ο υπαρξισμός (sic), το προμοτάρισμα από τα social media, η εξαντλημένη ποιητική έκδοση. Μπρε λες να τους παρεξήγησα είπα? Βέβαια δεν είχα όρεξη να ακούσω το δίσκο και να κινδυνεύσω να τραυματίσω την ευαίσθητη ψυχή μου. Οπότε έκανα αυτό που έκανε ο Μπάροουζ με τα τραγούδια του Μπόουι - διάβασα τους στίχους.

Και τώρα η μεγάλη στιγμή να πω την αποψάρα μου: Δε μου αρέσουν οι Κόρε Υδρο. Έχουν χάλια όνομα, -απ' ότι θυμάμαι η φωνή είναι γλυκερή και η μουσική το ίδιο- και οι στίχοι(-ποίηση) δε σώζουν το παιχνίδι. Σίγουρα ο ΠάνωςΚ θα με έχει προλάβει και θα τα χει πει αυτά, ή πάλι μπορεί να έχει πει ότι δεν μπορούν να γράψουν κακό κομμάτι οι Κ.Υ., ποιος ξέρει...

Ορίστε η ποίηση της αρεσκίας μου με όνομα και πάλι geeky (βλ. nervisequum) αλλά όχι και χάλια:


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den dia8etw thn paramikrh ypopsia antikeimenikothtas oson afora tous Kore Udro.Opote mporei na exeis kai dikio.
Wstoso to onoma einai arketa meta-meta- Koresmenoi udrogonan8rakes...

pakiboy είπε...

parakalw na katati8entai mono antikeimenikes apopseis. de ginetai o ka8enas na lei to makry tou kai to konto tou. pou 8a paei afto to blog?

ΠανωςΚ είπε...

Οι κόρε ύδρο μού φαίνονται χάλια. Και δεν πρόκειται να πω ούτε μια λέξη παραπάνω για δαύτους.

πακιμποη είπε...

χαιρομαι που μια ακομα εμπεριστατωμένη κριτική έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου

Unknown είπε...

ακου το καινούριο του τρίκυ

πακιμποη είπε...

will do.
αυτόν τον αρχιδέμπορα τον ξέρεις?
http://tinyurl.com/cuu7ajr

Unknown είπε...

I do.
θεωρούνταν νεξτ μπιγκ θινγκ πριν κανα χρόνο.
ας ελπίσουμε να τον φαει μαζί με όλη του την κλίκα η μαρμάγκα

αμήν

Unknown είπε...

AKOY KAI KAINOYRIO BONOBO- FIRST FIRES

pakiboy είπε...

το καινούριο του νόσφι θα το ακούσω ή θα ασχολούμαι με bonobo και μαλακίες?
:-p

Unknown είπε...

next 2 weeks