Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Malevich θα έριχνε κλωτσιές;

Με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης Δέλτα αλλά και τις φήμες σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ, η οποία προορίζεται στα μυαλά ορισμένων να γίνει μουσείο και να στεγάσει τη συλλογή Κωστάκη με έργα της Ρώσικης Πρωτοπορίας, ανεβάζω εδώ ένα κείμενο για τον Βλαντιμίρ Τατλίν, έναν από τους εκπροσώπους της Ρ.Π. Συνοδεύεται από άλλα δύο κείμενα ένα για τον Μαγιακόβσκι και ένα για τις γιορτές στα πρώτα χρόνια της σοβιετικής ένωσης, τα οποία γράφτηκαν το '72-'73, και τα οποία σκόπευα να τα ανεβάσω όλα μαζί, αλλά επ' ευκαιρίας των (μη) γεγονότων ανεβάζω μόνο του το ένα εκ των τριών.
Ευχαριστώ τον coghnorti που μου είχε επισημάνει το site http://www.revoltagainstplenty.com, όπου και υπήρχαν τα ανωτέρω. 

Επίσης μετά τη δριμύα κριτική που μου έγινε για το ποηγούμενο ποστ -ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν μια κριτική στον Γκοντάρ- οφείλω να δικαιολογηθώ λέγοντας πως το ενδιαφέρον για το θέμα ήταν κυρίως προσωπικό και παρεμπιπτόντως δημοσιεύτηκε - πράγματι δεν ξέρω την έκταση της κοινωνικής χρησιμότητας του άρθρου αυτού. Από την άλλη βέβαια δεν είμαστε και επαναστατικό μπλογκ ο καθένας ότι να 'ναι ανεβάζει εδώ μέσα.. Ελπίζω πάντως η παρούσα δημοσίευση να είναι λίγο πιο ενδιαφέρουσα απ' την πρηγούμενη.

Γενικότερα σχετικά με τις καταλήψεις εδώ. Υπάρχει πορεία καλεσμένη από την ΦΥ την πέμπτη, και άλλα συναφή δρώμενα (sic) την παρασκευή.

το κείμενο στο λίνκ αυτό > Τατλίν: ο μέγας ηλίθιος...

5 σχόλια:

Πύρρος Κλάνι είπε...

το άρθρο για τον γκοντάρ ήτο υπερκομπλέ και ενδιαφέρον.

εδώ λινκ για το σποτάκι που έχει φτιαχτεί για τη Φ*Υ
http://www.yfanet.net/uploads/spot_FY.mp3

επίσης τα σχέδια περί συλλογής Κωστάκη με έργα της Ρώσικης Πρωτοπορίας και τέτοια δεν ισχύουν πια. Το πρόσχημα αυτή τη φορά φαίνεταινα είναι η στέγαση υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, που είναι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου. Ούτε εργολάβοι, ούτε μίζες, ούτε οικονομικά συμφέροντα υπάρχουν πίσω από αυτή την κίνηση του κράτους, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Υπάρχει μόνο η ξεκάθαρη πρόθεση να ξεμπερδεύουν με καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που συντονίζονται με τον παλμό των κοινωνικών αγώνων

http://www.yfanet.net/uploads/posters_inter_copy3.jpg

Επίσης παίζει και το Σάββατο στις
06 Οκτωβρίου 2012 στις 21:00
συναυλία: Skaribas, two hands was never enough, mr brass monkey, bad trip, Εκτός Ελέγχου

πακιμποη είπε...

α σόρρυ για την παραπλροφόρηση,δεν ήξερα για τις αλλαγές.

Ανώνυμος είπε...

κονσερβα

Ανώνυμος είπε...

ektos apo diafhmish kai spoil.... To surpise band den einai telika onoma alla oi ektos elegxou.. mou gkremises t oneira.. fantasou thn agaliash sthn psyxh m otan 8a eblepa tous ektous elegxou.. BANDALE

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είναι surprise band για τους γεννημένους πριν το 1990.

http://youtu.be/ggHXgRmwe8s