Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Άγρια αγόρια

[..]

Ξεκιναμε την Παρασκευ 23 απριλίου 1976 οι στρατιώτες πορεύονται τραγουδώντας "Hinky Dinky Parlez Vous" και "The Caissons Go rolling Along". Το τρεγούδι γίνεται όλο και λιγότερο παθιασμένο και τελικά σταματά εντελώς. Είναι προφανές ότι οι άντρες δεν είναι καθόλου σε φόραμ. Μας παίρνει έξι μέρες να φτάσουμε στο φρούριο. Τριακόσια μέτρα από το φρούριο ο Στρατηγός σηκώνει το χέρι του και σταματά τη φάλαγγα. Όλοι οι αξιωματικοί βγάζουν γρήγορα τα κυάλια. Η πόρτα είναι ανοιχτή τρεις αλεπούδες της άμμου μυρίζουν τριγύρω τον περίβολο. Σηκώνουν το κεφάλι τους και μας βλέπουν και το βάζουν στα πόδι πάνω από ένα αμμόλοφο.

Φρούριο από το Beau Geste. Ξερό πηγάδι στον περίβολο. Οι αξιωματικοί διασχίζουν άδεια δωμάτια τον ήχο των βημάων τους τον πνίγει η άμμος. Οι τοίχοι αναδίδουν μια μυρωδιά μουχλιασμένου ιδρώτα που αιωρείται σαν φάντασμα. "Αυτό θα κάνει για το καρέ των αξιωματικών".

Ο ΚΙΛΡΟΫ ΤΟΝ ΕΠΑΙΞΕ ΕΔΏ B.J. MARTIN D & D BUEN LUGAR PARA FOLLAR QUIEN ES? A.D.KID

[...]

"Με τις υγείες σας στρατηγέ χα!χα!χα!" είπε ο Ρότζερ Τζόουνς ένας από τους παλιούς του νέγρους. Στρατιώτες κυλιόντουσαν στο έδαφος κατουρούσαν τα πανταλόνια τους και τότε έπεσαν πάνω τους τα αγόρια με ξύλα γόνατα πόδια και αγκώνες. Άρπαξαν όπλα πήδησαν πίσω από μερικούς βράχους γύρω γύρω και άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό. Ήταν μακελειό. Σε λίγα δευτερόλεπτα εκατοντάδες κείτονταν νεκροί υπό τα συντριπτικά πυρά των αγοριών. Και η μόλυνση απλωνόταν γρήγορα. Μια ματιά σε κάποιον που είχε πάθει κρίση και κόλλησες. Και τα φταρνίσμτα βγάζουν αέρια σαν δακρυγόνα. Δεν είναι απλώς μια πράξη εγγαστρίμυθου. Είναι ένας εκπαιδευμένος ιός δολοφόνος. Οι μισοί τουλάχιστον άνδρες είχαν προσβληθεί και όσοι δεν τεμπέλιαζαν κάπου, οι επιζώντες είναι όλοι οι κοπανατζήδες.
[...]

άγρια αγόρια, Γουίλιαμ Σ. Μπάροουζ




... ο πρεζέμπορας δ.σ. που πλέον σμπρώχνει στην αγορά σεβαστές ποσότητες εθνικής ιδεολογίας σε σκόνη, και χαπιών πατριωτικής περηφάνειας κάποτε έγραφε και διεθνιστικά αντιπολεμικά τραγούδακια. τώρα κλαίγεται που ο γιος του πήγε στο στρατό ενώ ο ίδιος έχασε την ευκαιρία να γίνει άντρας. άγριος άντρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: